WPX Hosting Review

wpx hosting review featured image
Laatste Update op 2 May, 2024

WPX Hosting

Het leveren van snelle websites is precies waar WPX Hosting voor gemaakt is. 

In dit WPX Hosting review kijken we naar wat deze WordPress webhost allemaal te bieden heeft. 

Als je een nieuwe WordPress website start of denkt aan het upgraden voor een bestaande site, lees dan zeker dit WPX Hosting review om uit te vinden of deze hosting bedrijf de beste optie voor je is. WPX Hosting is een hosting service die gespecialiseerd is goede hosting snelheden. 

Plannen beginnen bij 22,- per maand, dat is een beetje prijzig voor sommige gebruikers, maar met dit plan kun je maximaal vijf websites hosten. In vergelijking met andere bedrijven, krijg je dus veel waar voor je geld!

Voordelen

 • Snelle laadtijden
 • Goede klantenservice
 • Basisplan tot vijf websites
 • Gratis site migratie
 • Houdt back-ups bij
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Kan ook worden gebruikt voor andere content management systemen dan WordPress

Nadelen

 • Hogere startprijs voor plannen
 • Evenveel functies in het control panel als bij de concurrentie

Beste eigenschappen van WPX Hosting

 • WPX Hosting richt zich op WordPress gebruikers en trekt veel klanten aan door de snelheden die zij kunnen bieden. Hun snelheid in combinatie met hun klantenservice hebben ervoor gezorgd dat veel mensen gebruik maken van hun hosting service. Wil je meer weten over hun service? Dit zijn de kenmerken die gebruikers waarderen aan WPX Hosting.

  1. Snelheid
   De meerderheid van de beoordelingen van gebruikers geven aan dat hun website snelheden zijn toegenomen ten opzichte van de vorige hosting die ze hadden. De snelheid van je website is zeer belangrijk voor je zoekmachine optimalisatie. Ze hebben zelfs de snelste WordPress CDN ter wereld.
  2. Meerdere websites
   De meeste hosting bedrijven geven gebruikers hosting voor slechts één website bij het basisplan, en dan stijgt de prijs behoorlijk bij pakketten die de hosting voor meerdere websites dekken. Met WPX Hosting, ben je echter in staat zijn om vijf websites te hosten bij het basisplan. Hun professionele plan biedt hosting voor 15 websites, en hun eliteplan maximaal 35 websites. Ben je een affiliate marketeer, of iemand die er gewoon van houdt om nieuwe sites te maken? Ga dan voor WPX Hosting!
  3. Site Migratie
   Als je al een WordPress website hebt, vraag je je misschien af of het de moeite waard is om naar een snellere webhost te gaan. Er zijn plugins en tools beschikbaar die je kunnen helpen bij het migreren van een WordPress website. Het proces is echter niet altijd eenvoudig. Gelukkig biedt WPX Hosting een gratis site migratie service. De migratiedienst is binnen 24 uur voltooid. Het team verhuist je gehele WordPress website van je huidige webhost naar je nieuwe WPX Hosting account. De migratie van e-mail die bij die website hoort, is ook inbegrepen in de service.
  4. Dashboard voor eenvoudig beheer
   We hebben gekeken naar het proces van het installeren van WordPress en het opzetten van je website in het hosting panel van WPX Hosting. het WPX Hosting client dashboard is echter zeer eenvoudig te gebruiken. Dit kan een pluspunt zijn voor mensen die nog aan het leren zijn.
  5. Klantenservice
   Via het dashboard van WPX Hosting kun je je accountgegevens en diensten bekijken, alle support tickets die je hebt geopend controleren en je e-mail en websites beheren. Je kunt ook je schijfruimte en bandbreedtegebruik controleren.
  6. Live Chat ondersteuning
   WPX Hosting biedt een 24/7/365 live chat service en een helpdesk ticketing systeem. De support afdeling reageert snel en behulpzaam om mijn problemen op te lossen en mijn vragen te beantwoorden. Er is ook een online kennisbank, die je vragen kan beantwoorden en je kan helpen bij het oplossen van eventuele problemen.
  7. Content Management Systemen
   WPX beperkt je niet als het gaat om content management systemen zoals sommige andere hosts die zich alleen richten op WordPress gebruikers. Je kunt deze hosting service dus ook gebruiken voor andere content management systemen dan WordPress. Dit kan handig zijn als je al verschillende systemen in gebruik hebt.

Nadelen van WPX Hosting

Hoewel er veel positieve recensies over dit bedrijf zijn, is het niet 100 procent perfect. Zoals bij elk bedrijf, willen gebruikers een aantal dingen graag verbeterd of veranderd willen zien. Er zijn een paar dingen voor WPX Hosting te benoemen.

 1. Prijs
  Het goedkoopste plan is het businessplan, en het kost je 22 euro per maand. Dit is niet al te slecht in vergelijking met sommige concurrenten, aangezien je voor maximaal vijf websites hosting kunt krijgen. Voor iemand met één eenvoudige website die niet veel snelheid vereist, zijn er een aantal hosting diensten die niet minder duur zijn.
 2. Kenmerken
  Sommige gebruikers hebben het gevoel dat de duurdere concurrenten een voorsprong hebben op WPX Hosting omdat ze meer interfacefuncties voor je website bieden.

Klantenservice WPX Hosting

Wat we het leukst vinden aan WPX Hosting is hun focus op snelheid, klantenservice en functies, terwijl ze toch betaalbare tarieven bieden voor eigenaren van meerdere sites. Ondanks de gebreken zijn er tientallen en honderden positieve recensies geplaatst door klanten uit Nederland, wat erop duidt dat hun diensten echt van hoge kwaliteit zijn. Ze zijn ook 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar in een live chat. Ook hier wordt (meestal) technische ondersteuning geboden.

Conclusie WPX Hosting

Gebruikers vinden het geweldig hoe snel support bij hen terugkomt, en veel gebruikers melden veel snellere snelheden op hun sites na de migratie. De prijs kan een beetje hoog zijn voor iemand met een meer eenvoudige website die gewoon op zoek is naar een online aanwezigheid, maar gebruikers met meer dan één website zullen genieten van de besparing die ze kunnen zien op een maandelijkse basis met deze host.

Picture of Gertjan Devriendt

Gertjan Devriendt

Ik ben al jaren bezig met het zoeken naar de beste hosting voor mijn eigen websites. Daarom dacht ik, ik maak hier gewoon zelf een website over. Omdat er zo weinig vertrouwbare informatie te vinden is in België.

Leave a Replay

Gertjan heeft meer dan 10 jaar ervaring met het aanbieden van hostingadvies aan honderderden verschillende bedrijven en particulieren. 

Webhosting Reviews

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wij respecteren uw privacy