Small Business Hosting

small business hosting vergelijken featured image

KMO Hosting Vergelijken

Cloudways
4.7/5

Vanaf €9.08

per maand

WPX Hosting
4.6/5

Vanaf €18.91

per maand

Siteground
4.6/5

from 3.95 

per maand

Vimexx
4.4/5

from 2.45 

per maand

Versio
3.5/5

from  0.45

per maand

Small Business Hosting België

Elk bedrijf heeft een website nodig, maar het vinden van het juiste website hosting pakket is niet altijd even gemakkelijk. Veel webhosting pakketten zijn in de eerste plaats gericht op thuisgebruikers, en hebben niet de kracht die bedrijven nodig hebben. Als je een kleine ondernemer bent, dan kun je het beste een host vinden die je bedrijf daadwerkelijk ondersteunt. Je bent ongetwijfeld al eerder in aanraking gekomen met business hosting, dus je vraagt je waarschijnlijk af wat deze soort van hosting anders maakt dan de rest?

Hieronder leggen we uit wat Small Business hosting eigenlijk is, zodat je kunt bepalen of het de juiste keuze is voor jouw bedrijf.

Wat is small business Hosting?

De meeste bedrijven hebben een hostingoplossing nodig die niet alleen krachtig is, maar ook gemakkelijk te gebruiken. 

Sommige bedrijfseigenaren kiezen voor een basic shared hosting plan, omdat het gericht is op beginners en voldoende middelen biedt om aan de slag te gaan. 

Andere ondernemers gaan voor een nog hoger niveau van hosting, zoals VPS hosting, maar beseffen al snel dat het beheer van een server veel werk oplevert, als je niet over de juiste technische vaardigheden beschikt.

Business hosting is er om de kloof tussen shared hosting en VPS, dedicated, of cloud hosting plannen te dichten. 

Het doel van small business hosting is om ondernemers te voorzien van een hoog presterende, eenvoudig te gebruiken hosting omgeving. 

Daarnaast biedt small business hosting extra tools om het runnen van je bedrijf gemakkelijker te maken.

Hoe onderscheidt Small Business Hosting zich van soorten hosting?

Small business hosting is vaak een upgrade van de typische WordPress hosting. Shared hosting is een geweldige plek om te beginnen, want het is zeer eenvoudig te gebruiken en zal je voorzien van voldoende middelen en tools om je site van de grond te krijgen. Als je een klein bedrijf bent dat producten verkoopt of extra functies nodig heeft, dan is Small Business hosting een goed idee.

Veel business hosting plannen zijn vergelijkbaar met de shared hosting plannen, maar ze worden geleverd met een aantal goede extra’s, zoals:

  • Ondersteuning voor onbeperkte domeinen
  • Extra ingebouwde e-commerce functies
  • Inclusief privé SSL-certificaat
  • Gratis ondersteuning

Voordelen van Small Business Hosting

Business hosting kan zeer voordelig zijn, ongeacht of je een fysieke winkel of alleen een online bedrijf hebt. Als je een fysieke winkel hebt en snel en gemakkelijk een website wilt die je bedrijf ondersteunt, dan kun je bijvoorbeeld profiteren van de gratis website bouwer. 

Als je een e-commerce winkel wilt uitbouwen, dan zal het gratis SSL-certificaat, het speciale IP-adres en high-performance hosting je helpen om producten online te verkopen. 

Small Business hosting is aan te raden voor ondernemers die geen tijd willen besteden aan het beheren van hun hosting, maar in plaats daarvan een hostingomgeving willen die hun bedrijf daadwerkelijk ondersteunt.

  • Meer e-mail accounts

Meestal bieden Small Business Hosting pakketten meerdere email accounts. We hebben gezien dat de meeste hosting pakketten slechts vijf e-mailadressen voor een website bieden, en met inboxen die beperkt zijn tot een paar honderd megabytes, dat is potentieel een groot probleem voor elk bedrijf. Zorg ervoor dat je de e-mailspecificaties van een hostingpakket bekijkt voordat je je aanmeldt.

  • SSL certificaat

Een SSL-certificaat is deze dagen een must-have voor elke professionele of zakelijke website, maar deze zijn niet inbegrepen bij elk plan. Gelukkig hoeven ze niet duur te zijn. Veel hosts bieden nu gratis SSL-certificaten van Let’s Encrypt van de Internet Security Research Group, en hoewel webwinkels misschien iets meer nodig hebben, zijn deze zeer geschikt voor standaard sites.

  • Mogelijkheid tot upgrade

De meeste Business Hosting pakketten bieden de mogelijkheid om te groeien. Denk ook aan een upgrade mogelijkheden, vooral als je begint met een basisplan business hosting. Als je bedrijf groeit, dan kan je website ook groeien, en het zal je leven veel gemakkelijker maken als je gekozen host de add-ons en extra’s heeft om dit mogelijk te maken.

  • Design

Een professioneel gehoste website geeft de eigenaar onbeperkte toegang tot het ontwerp van de website en de ondersteunende technologieën zonder beperkingen. Hierdoor kan de eigenaar zowel het grafisch ontwerp aanpassen, en kan de eigenaar experimenteren met verschillende lay-outs en verschillende platforms gebruiken voor zijn bedrijf.

  • Ruimte

Met de komst van cloud computing bieden professionele webhostingdiensten de gebruikers toegang tot meer opslagruimte en dynamische bandbreedte die aanpasbaar is voor de groei van het verkeer.

  • Gepersonaliseerde e-mail

Met een eigen domeinnaam kan een website gepersonaliseerde e-mails en e-mailcampagnes maken en hun domein gebruiken om hun merk online te laten groeien. Met behulp van een gepersonaliseerd e-mailsysteem kunnen bedrijven hun klanten online kennis laten maken met hun bedrijf.

Conclusie small business hosting

Small business hosting stelt bedrijven in staat om te profiteren van technische ondersteuning en betere websitebeveiliging die niet beschikbaar zijn met gratis webhostingdiensten.

Voor bedrijven die gevoelige gegevens nodig hebben om te kunnen werken, biedt het ook de bevestiging dat de functies voor het maken van back-ups en herstel van gegevens beschikbaar zijn en door het professionele webhostingbedrijf worden geboden.

Er is veel om over na te denken, maar gelukkig zijn er ook een aantal uitstekende hosting providers die precies begrijpen wat kleine bedrijven nodig hebben. Kijk voor ondersteuning die snel toegankelijk is met de telefoon en live chat beschikbaar, evenals e-mails en tickets.

Je wilt waarschijnlijk ook een plan met geautomatiseerde back-ups (vaak een extra optie), dus check de kleine lettertjes.

Picture of Gertjan Devriendt

Gertjan Devriendt

Ik ben al jaren bezig met het zoeken naar de beste hosting voor mijn eigen websites. Daarom dacht ik, ik maak hier gewoon zelf een website over. Omdat er zo weinig vertrouwbare informatie te vinden is in België.

Leave a Replay

Gertjan heeft meer dan 10 jaar ervaring met het aanbieden van hostingadvies aan honderderden verschillende bedrijven en particulieren. 

Webhosting Reviews

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wij respecteren uw privacy