WordPress Hosting

wordpress hosting vergelijken featured image
Cloudways
4.7/5

Vanaf €9.08

per maand

WPX Hosting
4.6/5

Vanaf €18.91

per maand

Siteground
4.6/5

from 3.95 

per maand

Vimexx
4.4/5

from 2.45 

per maand

Versio
3.5/5

from  0.45

per maand

WordPress Hosting in Belgie

Je hebt dus al de slimme keuze gemaakt om met WordPress voor je website te gaan werken. Nu ben je klaar voor de volgende belangrijke beslissing voor je site: hosting. Onder de wirwar van termen als shared, dedicated en VPN, ben je ook WordPress hosting tegengekomen. Dus … wat is WordPress hosting?

Wat is WordPress hosting?

WordPress hosting is simpel gezegd gewoon hosting die geoptimaliseerd is om beter te voldoen aan de prestaties en veiligheidsbehoeften van WordPress. Het omvat ook meestal simpele WordPress installatie knop om gemakkelijk te beginnen met WordPress. En sommige WordPress hosts zullen zelfs automatisch je WordPress software updaten als dat nodig is. Er zijn twee hoofdtypen van WordPress hosting: shared WordPress hosting en managed WordPress hosting. We leggen hier in meer detail uit wat dit betekent.

Heb je WordPress hosting nodig om WordPress te draaien?

Nee. De minimumvereisten van WordPress zijn vrij simpel. Alles wat je nodig hebt is een host met PHP versie 5.2.4 of hoger en MySQL 5.0.15 of hoger om WordPress te draaien. Dit betekent dat vrijwel elke host technisch in staat is om WordPress te laten werken. Maar dat betekent niet dat alle hosts gelijk zijn als het gaat om het draaien van WordPress. Als je verder wilt gaan dan alleen maar “het hosten van een WordPress site”, kan een WordPress hosting van hoge kwaliteit je helpen WordPress beter te laten draaien. Ook kan de klantenservice je beter helpen bij problemen.

Wat is shared WordPress hosting?

Shared WordPress hosting is bijna altijd de goedkoopste van de twee opties. Met shared WordPress hosting zal je site een server “delen” met andere websites. Je server zal nog steeds geoptimaliseerd zijn voor WordPress, je hebt de server gewoon niet allemaal voor jezelf.

Meestal krijg je ook toegang tot een soort van een one-click WordPress installateur. Eerlijk gezegd is dit geen grote extra, omdat het cPanel (beschikbaar op de meeste hosts) al een WordPress installatieprogramma met één klik bevat. Sommige shared WordPress hosts gaan echter een stap verder en geven je de mogelijkheid om WordPress vooraf te installeren.

Tot slot bieden sommige WordPress hosts je de mogelijkheid om je WordPress software automatisch te upgraden. Soms zullen ze zelfs je plugins en thema’s upgraden! Het up-to-date houden van je WordPress site is een essentiële veiligheidsmaatregel, waardoor deze functie eigenlijk heel belangrijk is. Je kunt sommige shared WordPress hosts vinden die nog meer WordPress specifieke functies bieden, maar de bovenstaande zijn vrij veel van de basisstandaard.

Shared WordPress hosts bieden meestal grote kortingen op je eerste factureringscyclus. Daarna gaan de prijzen terug naar normaal. Voor je eerste factureringscyclus kun je verwachten dat je slechts € 3-4 euro per maand betaalt. Na de eerste cyclus betaal je meestal ongeveer € 7-10. Vergeet dat dit de startprijzen zijn, bepaalde WordPress pakketten met meer functies zijn duurder.

Wat is managed WordPress hosting?

Je kunt shared WordPress hosting vergelijken met een schoon 3-sterren hotel en managed WordPress hosting met een 5-sterren resort met uitzicht op zee. Naast alles wat shared hosting biedt, biedt managed WordPress hosting bepaalde extra’s:

  • Een snellere website. Managed WordPress hosting biedt gewoonweg betere hardware specificaties, wat een snellere WordPress site betekent.
  • Server-side caching. Caching is een van de grootste dingen die je kunt doen om je WordPress site te versnellen. Je hebt een plugin nodig om het laten werken, maar managed WordPress hosts geven je een betere caching zonder dat jij er iets voor hoeft te doen.
  • Betere beveiliging. Je krijgt WordPress specifieke firewalls, evenals regelmatige malware scans en inbraakdetectie. Al dat jargon betekent een aanzienlijk veiliger WordPress site.
  • Veel managed hosts bieden staging sites die je in staat stellen om eenvoudig wijzigingen aan je site te testen voordat je ze live maakt.

De installatie van een WordPress Webhosting

Bij talrijke WordPress webhostingproviders kan WordPress direct via de beheerinterface van het webruimtepakket worden geïnstalleerd. Daar wordt alleen de doelmap bepaald en wordt de installatie onafhankelijk van elkaar uitgevoerd. Maar omdat de software in de administratie-interface niet altijd up-to-date wordt gehouden door de hoster, moet men na de installatie controleren of de huidige versie wordt gebruikt of dat een andere update nodig is. 

Het gebruik van een oudere versie houdt een onnodig risico in dat deze door aanvallers kan worden misbruikt voor onbevoegde toegang door middel van blootgestelde beveiligingslekken of dat de stabiliteit in het algemeen niet kan worden gegarandeerd.

Conclusie WordPress hosting

WordPress hosting heeft zijn voordelen voor de gebruikers van WordPress. Beginners kunnen kiezen voor goedkope shared WordPress hosting en high-traffic sites kunnen beter kiezen voor managed WordPress hosting. Echter: Tijd is geld. Als je een beginner bent raak je gemakkelijk overweldigd door dingen zoals caching configureren en op de hoogte te blijven van updates.

Wanneer je kiest voor managed WordPress hosting, hoef je je daar geen zorgen over te maken. Je betaalt meer geld, maar dat extra geld betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan het beheren van de prestaties van je website. Als het budget je primaire zorg is, kun je het beste kiezen voor shared WordPress hosting.

Je mist dan echter een paar belangrijk extra diensten die worden aangeboden door managed WordPress hosts.

Picture of Gertjan Devriendt

Gertjan Devriendt

Ik ben al jaren bezig met het zoeken naar de beste hosting voor mijn eigen websites. Daarom dacht ik, ik maak hier gewoon zelf een website over. Omdat er zo weinig vertrouwbare informatie te vinden is in België.

Leave a Replay

Gertjan heeft meer dan 10 jaar ervaring met het aanbieden van hostingadvies aan honderderden verschillende bedrijven en particulieren. 

Webhosting Reviews

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wij respecteren uw privacy