Email Hosting

beste email hosting providers

Beste Email Hosting Providers

Wat is email hosting?

Email hosting is een dienst waarbij een hostingprovider e-mailservers verhuurt aan zijn gebruikers. 

Hoewel er gratis versies beschikbaar zijn bij veel hostingbedrijven, profiteren veel bedrijven van de flexibiliteit en kracht van professionele e-maildiensten. 

Professionele email hosting vindt plaats wanneer zowel inkomende als uitgaande e-mails worden beheerd door een aparte shared of dedicated mailserver.

Wat betekent E-mail Hosting?

E-mailhosting is een web- of internethostingservice die e-mailservers verhuurt en beheert. E-mail hosting diensten zijn meestal premium diensten die verschillen van de typische gratis websites zoals Yahoo en Google. 

Deze hosting providers richten zich op meer veeleisende gebruikers, zoals kleine en middelgrote bedrijven met veel e-mailverkeer (KMO’s) die hun eigen domeinnaam nodig hebben om hen meer te onderscheiden. Het typische gehoste e-mailadres voor bedrijven is in de vorm van persoon@bedrijfsnaam.com. 

Grotere ondernemingen hosten meestal hun eigen e-mailservers en zien af van e-mailhosting diensten.

De kenmerken van email hosting

De meeste e-mailhostingproviders bieden geavanceerde e-mailoplossingen in vergelijking met gratis webmail oplossingen en hosten deze op speciale e-mailplatforms. 

De provider beheert de domeinnaam van de gebruiker, inclusief beveiligde e-mailverificatieschema’s zoals filtering, replicatie en rerouting. Verschillende dienstverleners bieden verschillende technologieën en diensten aan op basis van de doelgroep. 

Sommige aanbieder van email hosting zijn meer gericht op beveiliging, terwijl andere zijn meer gericht op e-mailbeheer en filtering. Gratis webmail zijn meestal POP3-gebaseerde e-mail, terwijl hosting diensten gebruik maken van op maat gemaakte open source applicaties zoals SquirrelMail, RoundCube of Horde.

Voor wie is email hosting geschikt?

Voor veel e-mailgebruikers is betaalde hosting helemaal niet nodig, maar hoe zit het met belangrijke documenten zoals facturen, klantencontacten of andere gevoelige informatie op je e-mailaccount? Daarnaast kun je abonnees, klanten, etc. verliezen door het hebben van een onhandige en onprofessionele generieke e-mail zoals jouw.bedrijf@gmail.com.

Naast het feit dat je eigen domein in je e-mail een professionele uitstraling biedt, is het raadzaam om te overwegen om te upgraden naar email hosting in plaats van je gegevens in de handen te leggen van een gratis e-maildienst zoals Google of Yahoo. 

Bedrijven betalen voor email hosting, zodat als er iets misgaat, er iemand is om je te helpen.

Premium Service

Er zijn tal van e-mail gerelateerde scenario’s die aanzienlijke schade kunnen toebrengen aan je bedrijf: iemand steelt een wachtwoord, hackt je e-mail, of je bent je wachtwoord gewoonweg vergeten. Je kunt de toegang tot e-mail en de bijbehorende bestanden snel herstellen. 

Waarom? Omdat je bij email hosting betaalt voor een premium service.

Voorkom grote problemen met email hosting

Het consequent zelf onderhouden en ondersteunen van e-mail of het vertrouwen op interne diensten zal niet alleen je kosten verhogen, maar ook de kans op virusinfecties en hardware- en softwareproblemen vergroten. Dergelijke problemen kunnen ertoe leiden dat e-mail enkele uren tot enkele dagen niet functioneert. Daarom kiezen meer bedrijven voor moderne e-mailhosting pakketten.

Betaalde e-mail hosting is niet alleen belangrijk wanneer er iets mis gaat. Het is een gemakkelijke manier om meer betrouwbare en een efficiënte service te krijgen. Email hosting pakketten variëren per provider, maar je kunt rekenen op extra functies, zoals gebundelde apps zoals Microsoft Office Online.

Hoewel alle zakelijke professionals en organisaties hun eigen e-mail nodig hebben, zijn de meeste mensen onzeker over e-mail hosting, en verwarren de term met website hosting. Zelfs als ze het verschil begrijpen, is het vaak niet duidelijk wat de voordelen zijn van een professionele e-mail via email hosting. Hoewel het geen onderwerp waar je dagelijks mee te maken hebt, is de basis van e-mail hosting niet ingewikkeld. 

Gratis email hosting?

Namecheap biedt bijvoorbeeld gratis e-mail hosting met onze domein hosting pakketten. Deze instapservice biedt echter niet dezelfde mogelijkheden als premium e-mail hosting. 

Met premium plannen, krijg je speciale aangepaste e-mail platformen waar je e-mail host een e-mail gekoppeld aan een domeinnaam kan beheren en elk e-mail authenticatie schema dat je wilt implementeren.

In tegenstelling tot de populaire gratis webmail, is premium e-mailhosting vrij van advertenties en inclusief geavanceerde oplossingen voor e-mailbeheer en creatieve functies. 

E-mail hosting kan een revolutie teweegbrengen in een bedrijf door het aanbieden van een systeem om je e-mails goed te beheren. Met betaalde plannen kun je bijvoorbeeld extra tools krijgen om segmenten van je mailinglijst te targetten en succesvolle e-mailmarketingcampagnes op te zetten.

Voordelen van email hosting?

Om al deze redenen en nog veel meer is e-mailhosting een cruciaal onderdeel geworden van de communicatie-infrastructuur van een onderneming. Maar wat moedigt bedrijven aan om over te stappen op gehoste oplossingen?

Een merkimago creëren

Het gebruik van een gehoste e-mailservice helpt om professioneel over te komen en bouwt merkvertrouwen op. Email hosting stelt gebruikers in staat om gespecialiseerde ID’s en branding te gebruiken zodat de naam van het bedrijf prominent aanwezig is. Dit gaat verder dan een eenvoudige handtekening en verzekert klanten dat ze met een gerenommeerd merk werken.

Veiligheid

Gegevensbescherming is een topprioriteit in bijna elke branche en gebruikers hebben e-mail nodig om gevoelige informatie te versturen. Dit vertaalt zich in verhoogde beveiligingsbehoeften om ervoor te zorgen dat bedrijfseigen middelen en informatie beschermd blijven.

Met een emailhosting hoeven beheerders zich minder zorgen maken over welke gegevens of bijlagen zij verzenden en kunnen ze zich meer richten op hun essentiële bedrijfsprocessen. De meeste provider bieden firewallbeveiliging, beveiligde HTTPS-verbindingen, SSL-encryptie en spam- en antivirusfiltering.

Nooit te weinig ruimte in de inbox

We maken het allemaal wel eens mee: De beschikbare ruimte in de inbox raakt snel vol, maar je hebt er belangrijke informatie en bestanden opgeslagen. 

Je moet kiezen tussen het verwijderen van berichten, het opslaan van gegevens op een andere plek of het vinden van een andere oplossing. 

Email hosting diensten helpen dit probleem op te lossen met schaalbare middelen die op verzoek kunnen worden uitgebreid. 

Als je de capaciteit nadert, kun je eenvoudigweg contact opnemen met je gehoste e-mailprovider om de beschikbare ruimte te vergroten. Het betekent ook dat je al die belangrijke werkbestanden kunt bewaren.

Email hosting gaat verder dan berichten versturen

We weten allemaal wat een krachtige tool e-mail kan zijn. Maar de gebruikers van vandaag de dag moeten meer doen dan alleen berichten versturen. 

Dankzij robuuste platformen zoals Microsoft Exchange kunnen medewerkers hun efficiëntie en productiviteit verhogen via een reeks nuttige tools. 

Deze omvatten de mogelijkheid om vergaderingen te plannen en een hele reeks documenten zoals belangrijke bestanden, contactinformatie en kalenders te delen.

Conclusie email hosting

E-mail blijft de koning van de zakelijke communicatie. Naast de toename van het gebruik op mobiele apparaten, eisen gebruikers ook meer van hun e-maildiensten. 

Het is niet voldoende om eenvoudigweg berichten te versturen en te ontvangen. 

Gebruikers hebben altijd toegang nodig tot hun accounts vanaf elk apparaat, op elk moment, en veiligheid is van het grootste belang. Email hosting kan dit bieden aan hun klanten.

Picture of Gertjan Devriendt

Gertjan Devriendt

Ik ben al jaren bezig met het zoeken naar de beste hosting voor mijn eigen websites. Daarom dacht ik, ik maak hier gewoon zelf een website over. Omdat er zo weinig vertrouwbare informatie te vinden is in België.

Leave a Replay

Gertjan heeft meer dan 10 jaar ervaring met het aanbieden van hostingadvies aan honderderden verschillende bedrijven en particulieren. 

Webhosting Reviews

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wij respecteren uw privacy