wpengine review

wp engine hosting review

WP Engine Hosting Review

WP Engine belooft snelheid, krachtige beveiliging en de beste klantenservice voor WordPress sites. Maar is dat echt waar? Lees dit review en ontdek de belangrijkste kenmerken, voor- en nadelen en nog veel meer informatie over WP Engine hosting.

Voordelen WP Engine

 • Deze managed hosting is ontworpen om een optimale ervaring te leveren voor WordPress websites
 • Verbluffende snelheid
 • Goede veiligheid
 • Beste klantenservice in zijn klasse

WP Engine levert innovatie gedreven technologie die:

  • Je WordPress site Beveiligt
  • Optimaliseert serverinstellingen voor snellere laadtijden
  • Voert dagelijks back-ups uit
  • Update automatisch je WP-plugins

Je krijgt gratis sitemigratie en dagelijkse back-ups, CDN-integratie (content delivery network), een staging omgeving, een ingebouwde of door derden ondersteunde SSL-certificaat en nog veel meer. Ze bieden ook een royale 60 dagen geld terug garantie. WP Engine’s goedkoopste beheerde WordPress hosting plan kost 2,99 per maand.

Waarom kiezen voor een WordPress specifieke hosting?

Als het gaat om het hosten van een WordPress site zijn er veel shared hosting opties beschikbaar. Er zijn echter voordelen aan het gebruik van Word Press specifieke hosting zoals WP Engine’s. Hier zijn enkele van de redenen waarom het gebruik van Word Press specifieke hosting nuttig kan zijn voor je bedrijf.

 • Veiligheid: Word Press beveiligingskwesties worden snel gepatcht
 • Snelheid: kan tot 10x sneller zijn
 • Ondersteuning: WordPress specifieke ondersteuningsopties
 • Tools: WordPress specifieke tools
 • Een ensceneringsomgeving: Spot fouten voordat je klanten dat doen

Over Wp Engine

WP Engine werd in 2010 opgericht door Jason Cohen, Ben Metcalfe en Cullen Wilson. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Austin, Texas, in de Verenigde Staten. WP Engine is een particulier bedrijf. Het beheert een netwerkinfrastructuur van wereldklasse. Het bedrijf heeft drie datacenters; in Londen, Tokio en in het middenwesten van de Verenigde Staten.

WP Engine is een premium managed hosting service voor Word Press websites. Het bedrijf is uitsluitend gespecialiseerd in Word Press. WP Engine is een grootschalige, sterk beheerde hostingdienst met meer dan 500.000 klanten in 120 landen.

De missie en diensten van WP Engine

Bij het runnen van een bedrijf of project kan het uitbesteden van tijdrovende IT-taken aan professionals je veel tijd, geld en hoofdpijn besparen. Dat is het principe achter WP Engine, een WordPress host die je site veilig houdt en de snelheid verbetert. Je krijgt extra functies die je niet krijgt bij de meeste hostingproviders. Dit omvat dagelijkse back-ups en automatische plugin updates.

WP Engine kan ook vele andere technische taken voor je website doen, waardoor je meer tijd overhoudt om je te concentreren op het leveren van hoogwaardige content en het verbeteren van gerichte promoties voor je bedrijf of freelance project.

Verschillende hosting plannen

WP Engine heeft 3 hostingpakketten plus een optie voor een plan op maat. Het aantal toegestane WordPress installaties, opslag en verkeerscapaciteit varieert bij alle beschikbare hostingpakketten.

 • Het Startup plan ondersteunt bijvoorbeeld één WordPress site, wordt geleverd met 10GB opslagruimte en kan 25.000 bezoekers per maand verwerken.
 • Je kunt tot 5 WordPress sites installeren op het Grow managed hosting plan, inclusief 20GB opslag en ondersteuning voor 100.000 maandelijkse bezoekers.
 • Het Scale plan kan 15 of meer WordPress installaties beheren, plus 30 GB opslagruimte. Het is perfect als je site 100.000 – 400.000 bezoeken per maand ontvangt.
 • Voor sites met veel verkeer biedt WP Engine de Premium en Enterprise plannen. Het Premium plan draait op een speciale serveromgeving en het Enterprise-plan op speciale clusters. Ze kunnen miljoenen maandelijkse bezoekers verwerken en je kunt ze gebruiken om meer dan 150 WordPress installaties te beheren. De opslagruimte varieert van 100 GB tot 1 TB voor beide plannen.

Site staging: test je site

Site staging stelt je in staat om een kloon van je live site te maken, zodat je de lay-out kunt aanpassen, nieuwe thema’s en plug-ins kunt testen voordat je ze op je website toepast.
WP Engine biedt geen traditionele webhosting zoals InMotion, dus het is niet mogelijk om je Windows gebaseerde of Linux website te uploaden. Het voordeel is dat WordPress al geïnstalleerd is, zodat je niets anders hoeft te installeren dan extra plug-ins.

Migratie naar Wp engine

Als je een reeds bestaande WordPress website hebt, kun je deze eenvoudig en zonder extra kosten verplaatsen naar WP Engine servers. WP Engine heeft een volledige sectie op hun website die je stap voor stap door het migratieproces leidt met video’s, eenvoudige instructies en snapshots. Ze hebben zelfs een Migration Plug-in die het hele proces automatiseert. In het WP Engine portaal is er ook een Migration Checklist, die je door het hele proces leidt. Je kunt het beste contact opnemen voor ondersteuning als je persoonlijke hulp nodig hebt om je WordPress site te laten verplaatsen.

Prestaties en uptime

Of je nu een blog, online winkel of professionele website host, WP Engine zal je content zeer snel aan je eindgebruikers aanbieden. Om de beste prestaties te garanderen als het gaat om de snelheid van de site, optimaliseert het bedrijf het laden van de pagina’s met hun eigen WordPress-specifieke EverCache systeem. Alle plannen omvatten een wereldwijd CDN (content delivery network). Het CDN helpt je site snel te laden voor klanten over de hele wereld door ze te bedienen vanaf het netwerkknooppunt dat het dichtst bij hen in de buurt ligt.

Uptime

WP Engine bereikt meer dan 99% uptime dankzij hun netwerkinfrastructuur van wereldklasse. Het bedrijf heeft ook drie datacenters in Londen, Tokio en Midwest USA. Als gevolg hiervan kun je betere site snelheden krijgen door ervoor te kiezen om je website te hosten op servers die het dichtst bij je doelgroep staan.

Beveiliging en backups

Naar schatting zijn 78% van de gehackte sites WordPress sites. Vaak zijn het de plugins die niet zijn bijgewerkt. Het beveiligen van websites is een van de sterke kanten van WP Engine’s managed WordPress hosting service. Het bedrijf neemt verschillende maatregelen om WordPress sites te beveiligen:

 • WP Engine draait dagelijks malware/virus scans in samenwerking met Sucuri.
 • Zij monitoren een bijgewerkte firewall om de laatste bedreigingen te blokkeren.
 • Alle plannen worden geleverd met geautomatiseerde SSL-certificaten inbegrepen.
 • Van alle sites wordt dagelijks een back-up gemaakt
 • Je krijgt een herstelfunctie die je kan helpen je website te herstellen in het geval van een aanval

Klantenservice

De online helpdesk van WP Engine heeft veel ondersteunende documentatie die je kan helpen meer te weten te komen over het platform. WP Engine biedt webinars, gidsen, blogberichten, updates, tutorials en een kennisbank. Zowel beginners als ervaren WordPress website eigenaren vinden de ondersteunende documentatie van onschatbare waarde.

Live chat service is beschikbaar van 6 uur ‘s morgens tot 20 uur CT voor degenen die direct toegang willen hebben tot ondersteuning. WP Engine heeft ook een gratis telefoonnummer, dat tijdens kantooruren van 9.00 tot 18.00 uur CST operationeel blijft. Daarnaast is er 24 uur per dag ondersteuning per email beschikbaar.

Een van de beste dingen aan WP Engine is dat hun support technici over WordPress expertise beschikken, zodat ze WordPress-specifieke ondersteuning kunnen bieden voor je bedrijf. Dit onderscheidt WP Engine van concurrenten zoals GoDaddy, die geen WordPress specifieke ondersteuning bieden.

Voordelen van WordPress-specifieke ondersteuning

Hier zijn enkele manieren waarop je kleine bedrijf kan profiteren van een ondersteuningsteam dat specifiek getraind is in WordPress:

 • Updates installeren
 • Plugin configuratie
 • Plugin-compatibiliteitsproblemen
 • WordPress pagina’s problemen met laden
 • WordPress Pagina snelheid problemen

Voor een nadelen van Wp Engine

Is WP Engine de juiste keuze voor je kleine bedrijf, freelance service of project? Bekijk het overzicht van voor- en nadelen.

Voordelen:

 • 60 dagen geld terug garantie.
 • Site enscenering standaard inbegrepen.
 • Geautomatiseerde site migratie plug-in maakt het gemakkelijk om je WordPress site te verplaatsen naar WPEngine servers.
 • Automatische dagelijkse back-ups en plug-in updates.
 • Scannen van malware en firewallbeveiliging inbegrepen in elk hostingplan.
 • Onbeperkte maandelijkse gegevensoverdracht.

Nadelen:

 • WP Engine biedt geen traditionele hostingdiensten aan, dus je kunt je niet registreren voor een domeinnaam of je Linux- of Windows-gebaseerde niet-WordPress-site uploaden
 • Verkeer en opslag hebben bij elk hostingpakket een limiet
 • CDN-integratie is alleen inbegrepen in Enterprise en Premium plannen. Dit geeft je echter de vrijheid om je eigen content delivery network te kiezen bij het gebruik van WPEngine’s lower tier hosting plannen.

Conclusie WP Engine

WP Engine biedt basisniveau managed WordPress Hosting en een aantal extra functies zoals site staging, het laden van content op basis van GeoIP, en strategisch account management. Ze zijn expert op het gebied van WordPress. Dit maakt WP Engine een betere optie dan andere shared hosting providers. Als je op zoek bent naar een meer robuuste WordPress hosting ervaring, is WP Engine een goede keuze.

Picture of Gertjan Devriendt

Gertjan Devriendt

Ik ben al jaren bezig met het zoeken naar de beste hosting voor mijn eigen websites. Daarom dacht ik, ik maak hier gewoon zelf een website over. Omdat er zo weinig vertrouwbare informatie te vinden is in België.

Leave a Replay

Gertjan heeft meer dan 10 jaar ervaring met het aanbieden van hostingadvies aan honderderden verschillende bedrijven en particulieren. 

Webhosting Reviews

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wij respecteren uw privacy