Dedicated Hosting

beste dedicated hosting in belgië

Beste Dedicated Hosting in België

Cloudways
4.7/5

Vanaf €9.08

per maand

WPX Hosting
4.6/5

Vanaf €18.91

per maand

Siteground
4.6/5

from 3.95 

per maand

Vimexx
4.4/5

from 2.45 

per maand

Versio
3.5/5

from  0.45

per maand

Veel bedrijven zijn alleen bekend met shared en virtuele private servers als het gaat om hosting. Hoewel deze oplossingen geschikt zijn voor kleine tot matige hoeveelheden internetverkeer, kunnen deze vormen van webhosting beperkend zijn voor sommige bedrijven.

Sommige bedrijven willen de servers en de configuratie aan kunnen passen, bepaalde applicaties draaien en dat is bij de meeste soorten webhosting niet mogelijk. Een goed alternatief is dedicated hosting.

Het biedt maatwerk en betrouwbaarheid voor die bedrijven die meer nodig hebben dan alleen een standaard website.

Is je bedrijf klaar voor dedicated hosting servers?

Wanneer je een website hebt vanwege persoonlijke redenen of voor zakelijke doeleinden, is het essentieel om ervoor te zorgen dat je bezoekers in staat zijn om snel en gemakkelijk de site te bekijken en te laden, zodat ze geen andere websites gaan zoeken. 

Als je er zeker van wilt zijn dat je gasten altijd tevreden zijn wanneer ze op je website surfen, dan kun je kijken naar een dedicated hosting servers.

Wat is dedicated webhosting?

Dedicated hosting is een dienst van webhostingbedrijven die gebruikers in staat stelt om de hele dedicated servers te huren. 

Het gebruik van dedicated hosting is ideaal als je een groeiende site hebt of als je al een drukke website hebt en je op zoek bent naar een betrouwbare manier van webhosting.

De voordelen van dedicated hosting

Een van de grootste voordelen van het hebben van dedicated hosting servers voor je eigen website of bedrijf is de mogelijkheid om snellere laadtijden en snelheden te bieden voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in de inhoud die je levert of de producten en diensten die je te bieden hebt. Bij dedicated hosting deel je geen server met andere websites, wat vaak leidt tot veel verkeer, vertraging en snel vastlopen. In plaats daarvan geven dedicated servers je de mogelijkheid om alle bandbreedte van de server op je eigen manier in te vullen, zonder de extra sites die de server met verkeer belasten. We zetten de voordelen nog even op een rij.

 • Meer controle
  Hoewel dedicated hosting veel voordelen heeft, is het belangrijkste voordeel dat het je toelaat om meer controle te hebben over een website of webapplicatie. Dit zorgt voor een meer betrouwbare werking van je server, wat op zijn beurt betekent dat je server veel minder kans op 503 fouten heeft als gevolg van teveel verkeer. Dedicated servers bieden ook meer controle en flexibiliteit. Je kunt de softwarecomponenten aanpassen aan de behoeften van je toepassingen of de manier waarop je webserver draait, zodat deze efficiënter werkt.
 • Hoog niveau van beveiliging
  Het grootste voordeel van dedicated hosting is dat je een superieur niveau van beveiliging krijgt. Je hoeft je geen zorgen te maken over andere klanten die je website neerhalen zoals bij shared hosting, noch hoef je je zorgen te maken over een DDoS-aanval die je site neerhaalt omdat een andere server zich op dezelfde machine bevindt.
 • Volledig aanpasbaar
  Shared hosting accounts dwingen iedereen om ruimte te delen onder hetzelfde gemeenschappelijke besturingssysteem en webserver. Dedicated hosting servers hebben deze beperking niet en zijn volledig aanpasbaar. De servers kunnen elk besturingssysteem draaien. Ze kunnen elke framework of webserver software geïnstalleerd hebben om aan de behoeften van je bedrijf te voldoen. Deze aanpasbaarheid maakt dedicated servers een goede keuze voor groeiende bedrijven.
 • Maximale prestaties
  Alle andere vormen van traditionele webhosting vereisen een vorm van delen tussen meerdere gebruikers. Dit geldt zelfs op virtuele platforms. Dedicated hosting servers worden op geen enkele manier gedeeld met andere accounts of bedrijven. Alle hardware- en softwarebronnen op de server zijn uitsluitend bestemd voor jouw bedrijf. Dit kan de prestaties maximaliseren. Betere prestaties betekent gelukkige klanten, productievere werknemers en meer inkomsten.
 • Hoog niveau van beveiliging
  Shared hosting is niet erg veilig omdat iedereen één server deelt. Er zijn zelfs manieren om uit een partitie te breken en toegang te krijgen tot de hypervisor op virtuele hosting platforms. Deze problemen zijn niet aanwezig bij het gebruik van een dedicated server. Dedicated hosting providers zorgen voor de hoogst mogelijke beveiligingsniveaus. Andere accounts van de provider hebben geen toegang tot jouw server. De provider levert ook een sterke netwerkbeveiliging zodat websites en gegevens veilig blijven.
 • Hardware wordt onderhouden
  Een groot voordeel van dedicated hosting is dat de hardware en netwerksoftware door de provider wordt onderhouden. Dedicated hosting providers voeren regelmatig onderhoud uit, vervangen verouderde onderdelen en monitoren de prestaties. De provider zorgt ervoor dat de dedicated server te allen tijde draait. Dit elimineert de kans op onverwachte downtime. Geen downtime betekent dat je bedrijf betrouwbaarder is voor klanten en medewerkers die de server gebruiken.

Nadelen dedicated hosting

Er zijn een paar nadelen aan een dedicated hosting.

 • Hogere kosten

  Het eerste nadeel is de fikse maandelijkse kosten die je moet betalen in ruil voor de vrijheid en exclusieve hosting. En zelfs als je dit beheert, moet je zeer goede technische vaardigheden hebben om de server te kunnen draaien en alle technische problemen op te lossen als deze zich voordoen. Dit kan soms erg veel tijd kosten. Als je ervoor kiest om iemand in te huren om het voor je te doen, moet je extra betalen, wat betekent dat je ook bepaalde onderhoudskosten hebt die je normaal gesproken niet hebt met shared hosting.

 • Vereist technische kennis

  Het beheren van taken op een server kan erg moeilijk zijn, vooral als je zeer weinig technische kennis hebt. Om deze reden heb je één of meer mensen nodig die technische kennis hebben om je hosting diensten te beheren. Als je niet beschikt over een IT-personeel, moet je dus iemand inhuren. Het kan dan kosteneffectiever zijn om managed dedicated hosting te overwegen. In dit geval zal de hosting provider veel van de technische en onderhoudstaken afhandelen.

 • Geen fysieke toegang

  Een ander potentieel nadeel van dedicated hosting is dat je geen fysieke toegang hebt tot de server. Je webhosting provider zal verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de server. Zij zullen zorgen voor veiligheidsmaatregelen om je server en gegevens te beschermen. En zij zullen verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van server back ups. Als je een goede host hebt, is dit niet zo’n probleem. Als je echter een host neemt die niet zo goed is, dan zou je gegevens kunnen verliezen of je krijgt een dienst die niet zo goed presteert als verwacht.

Conclusie dedicated hosting

Dedicated is een zeer veilige en aanpasbare webhosting soort. Bedrijven die veel verkeer op hun site hebben en zoeken naar stabiliteit kunnen het beste kiezen voor dedicated hosting. 

Het vinden van de ideale dedicated hosting diensten kun je het beste doen door online prijzen, pakketten en verschillende functies te vergelijken. 

Wanneer je dedicated hosting vergelijkt, is het ook mogelijk om te letten op betrouwbaarheid, uptime, tools en het type ondersteuning dat wordt aangeboden. Door dedicated hosting te nemen kun je elke website naar een hoger niveau tillen.

Picture of Gertjan Devriendt

Gertjan Devriendt

Ik ben al jaren bezig met het zoeken naar de beste hosting voor mijn eigen websites. Daarom dacht ik, ik maak hier gewoon zelf een website over. Omdat er zo weinig vertrouwbare informatie te vinden is in België.

Leave a Replay

Gertjan heeft meer dan 10 jaar ervaring met het aanbieden van hostingadvies aan honderderden verschillende bedrijven en particulieren. 

Webhosting Reviews

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wij respecteren uw privacy