Hostpapa Review

hostpapa hosting review

Hostpapa Hosting Review

HostPapa biedt shared, WordPress, reseller en VPS hosting plannen voor elk soort bedrijf. Het bedrijf investeert in groene energie en daarom gaan we dieper in op de webhosting van HostPapa. We leggen je hier uit wat het bedrijf te bieden heeft.

Over HostPapa

Het bedrijf verkoopt hosting aan bedrijven in België en de rest van de wereld, maar het is gevestigd in Canada. Bijna 200.000 websites draaien momenteel dankzij de HostPapa servers. HostPapa is in 2002 begonnen, maar bood toen beperkte mogelijkheden. 

HostPapa is pas in 2005 doorgebroken met  shared hosting, waardoor het populairder is geworden als een low-cost provider met solide uptimes en snelheden. HostPapa ging uiteindelijk samenwerken met de gratis Cloudflare CDN service, waardoor haar klanten nog betere site snelheden hebben.

Voordelen

 • De prijs van HostPapa is zeer goedkoop, vooral voor de eerste termijn en gedurende de langste contractperiode. Voor kortere pakketten betaal je veel meer.
 • HostPapa is een particulier, onafhankelijk hostingbedrijf. Dat is zeldzaam in een wereld waar een handvol bedrijven bijna alle hostingmerken bezitten.
 • HostPapa biedt niet alleen webhosting aan, maar biedt ook een reeks aanvullende diensten van hoge kwaliteit. De meeste webhosts leveren zaken als domeinen, e-mail, ontwerpdiensten, enz.

Nadelen

 • Live Chat en Telefonische ondersteuning niet beschikbaar buiten kantooruren en in het weekend.
 • Gratis Domeinnaam wordt in rekening gebracht als je je hosting plan verlaat.
 • Dure annuleringskosten gedurende een garantieperiode van 30 dagen
 • Geen aanbod tot terugbetaling als de 99,9% uptime garantie is verbroken
 • Bedrijf nog relatief onbekend buiten Canada

Diensten

Momenteel richt HostPapa zich vooral op shared hosting. VPS is het belangrijkste alternatief, maar het is duidelijk dat het bedrijf zich vooral richt op kleine bedrijven (en middelgrote bedrijven). Je kunt ook de WordPress en reseller opties overwegen als shared of VPS plannen niet geschikt voor je zijn. HostPapa heeft zeer goede prijzen voor zowel shared, WordPress, reseller en VPS hosting plannen.

Het bedrijf heeft meestal ook goede promotietarieven, zodat je voor weinig geld kunt beginnen met een website. Shared hosting plannen worden vaak alleen aanbevolen voor kleine tot middelgrote bedrijven die niet verwachten dat ze grote hoeveelheden klanten krijgen. Veel verkeerssites kunnen het beste ergens anders worden geplaatst.

Groene energie hosting

HostPapa staat ook bekend als een “groen georiënteerde” onderneming, omdat het consequent beslissingen neemt om energie te besparen en de aarde te ondersteunen. 

Zo geven ze de voorkeur aan het gebruik van energie die wordt opgewekt uit niet-vervuilende bronnen, zoals wind- en zonne-energie. 

Elk jaar vraagt HostPapa minstens twee onafhankelijke instanties om audits van het energieverbruik. Met de resultaten koopt HostPapa groene energielabels, of certificaten, van gecertificeerde groene stroomleveringen die overeenkomen met het verbruik van HostPapa. 

De groene energieleveranciers pompen vervolgens energie ter hoogte van de door HostPapa gebruikte hoeveelheid terug in het elektriciteitsnet, zodat HostPapa een koolstofneutrale onderneming blijft.

VPS plannen

Een VPS plan biedt veel meer kracht dan wat je krijgt bij een shared hosting, met een goed geheugen, CPU-vermogen, opslag, overdrachten en meer. Het is niet helemaal een dedicated server, maar je krijgt meer controle over je sites en de root-niveaus van de server, waardoor het enigszins lijkt op een dedicated server, maar dan met lagere kosten.

HostPapa staat bekend als een shared hosting provider, maar de VPS is handig als je meer controle wilt over je server of extra resources zoals schijfruimte zonder de extreem hoge kosten van een dedicated server. Daarnaast heeft VPS hosting meer robuuste functies voor het hosten van software, applicaties, e-commerce websites en high-traffic business sites. Website beveiliging is inbegrepen bij de VPS opties. Alle hostingpakketten van HostPapa hebben een 30 dagen geld terug garantie.

WordPress Hosting

Degenen die gebruik maken van het WordPress content management systeem zullen de gespecialiseerde functies van een WordPress hosting plan handig vinden. Er zijn drie verschillende WordPress opties beschikbaar, waaronder de Business Pro-optie voor kleine bedrijven. 

HostPapa doet het goed door het leveren van een ongelooflijke klantenservice en een goed technische ondersteuningsteam, tal van middelen voor het voltooien van je eigen hosting huiswerk, en de veiligheid en uptime garantie die je nodig hebt.

Reseller Hosting

De reseller hosting plannen zijn geweldig voor degenen die ondersteuning nodig hebben voor een groot aantal websites. 

Reseller hosting is ook goed voor degenen die hun eigen webhosting bedrijf willen starten.

Hoofdkenmerken hostingpakketten Hostpapa

Alle hostingpakketten van HostPapa hebben vergelijkbare functies, maar je moet meer betalen voor toegang tot extra beveiliging en training. Gemeenschappelijke kenmerken van alle plannen zijn onder andere:

 • Tot onbeperkt aantal websites gehost
 • Tot onbeperkte schijfruimte
 • Onbeperkte bandbreedte
 • Gratis domeinregistratie
 • Tot een onbeperkt aantal e-mailaccounts
 • De Starter Edition website bouwer
 • Goede klantenservice/technische ondersteuning voor haar klanten
 • De meeste plannen bevatten ook gratis apps en marketingkredieten. Plannen voor hogere niveaus bevatten meer geavanceerde beveiligingsfuncties en trainingssessies.
 • Domein privacy: je kunt betalen om de meeste van je persoonlijke informatie te verbergen. In het algemeen kunnen gemiddelde klanten (of iemand anders) opzoeken wie de eigenaar is van een site, tenzij je voor deze dienst betaalt. Het openbaar hebben van je domeinregistratie kan leiden tot problemen met spammers.
 • Sitelock Security Seal: laat je gebruikers zien dat de site veilig is, samen met meerdere tools om alles te blokkeren, van hackers tot andere cyberbedreigingen.
 • Een geautomatiseerde back-up van je website: maak te allen tijde een back-up van je site. Het bedrijf heeft ook een 1-klik hersteloptie voor het geval je gegevens van je site verliest.

Hier is een overzicht van wat je bij HostPapa kunt krijgen:

Domeinen:          Aankoop, registreren, gratis transfer

Websites:            Maak in enkele minuten een website met de doe-het-zelf builder of laat HostPapa professionals een site of online winkel voor je maken.

Hosting:               Shared, WordPress en VPS hosting

E-mail:                 Domein gebaseerde e-mail, G-Suite, Microsoft 365

400+ apps:          Sluit ze aan op je website om nieuwe functionaliteit te creëren, zoals forums, fotogalerijen. Veel zakelijke apps zijn beschikbaar, zoals verzendtrackers, facturering.

Site migratie:     Gratis migraties

Klantenservice Hostpapa

HostPapa doet het goed door het leveren van een goede klantenservice en technische ondersteuning, ze bieden veel informatie voor het voltooien van je eigen hosting huiswerk, en de veiligheid en uptime garantie die je nodig hebt.

Op het gebied van klantenondersteuning en technische service biedt HostPapa naast het reguliere ticketsysteem en de telefoonlijn standaard handmatige back-upfuncties om ervoor te zorgen dat je geen gegevens verliest in het geval dat je site wordt gehackt of kapot gaat.

Automatische back-ups zijn over het algemeen wel interessant voor gebruikers. En helaas moet je hier extra voor betalen.

De prijs is echter fatsoenlijk, dus de optie moet voor de meeste bedrijven nog steeds betaalbaar zijn.

Interface Hostapapa

Om alle aspecten van je website te beheren, inclusief bestandsoverdrachten, e-mailconfiguratie, domeinnamen, enzovoort, heb je een controlepaneel nodig. Als je hostingpakket wordt geleverd met een controlepanel (dat vrijwel alle plannen hebben, behalve de VPS pakketten), dan krijg je het cPanel Control Panel.

HostPapa past het configuratiescherm op geen enkele manier aan, dus er is niets nieuws voor degenen die cPanel elders hebben gebruikt.

HostPapa Cpanel

Handmatige back-ups worden aangeboden via het bedieningspanel, maar je krijgt de mogelijkheid om te betalen voor geautomatiseerde back-ups. 

In het controlepanel vind je ook de installaties voor CMS’en zoals WordPress.

Migratie website

Als je overstapt van een ander hostingbedrijf, krijg je de gratis sitemigratie zonder dat je hier zelf iets aan hoeft te doen. Gloednieuwe websites kunnen profiteren van de one-click website installatie knoppen. 

Deze worden aangeboden voor systemen zoals WordPress, Joomla en Drupal. In principe hoef zelf geen WordPress te downloaden en te installeren. Dit alles gebeurt met één druk op de knop in het HostPapa controlepanel.

Conclusie Hostpapa

Kunnen we HostPapa aanbevelen? Ja. We houden vooral van hun hostingaanbiedingen met veel mogelijkheden en lage registratieprijzen. Maar is HostPapa de beste webhost op de markt?

Nee. De dure vernieuwingsprijs is momenteel een probleem. Als je om welke reden dan ook wilt dat je website wordt gehost in Canada, dan is HostPapa zeker een van de beste opties.

Picture of Gertjan Devriendt

Gertjan Devriendt

Ik ben al jaren bezig met het zoeken naar de beste hosting voor mijn eigen websites. Daarom dacht ik, ik maak hier gewoon zelf een website over. Omdat er zo weinig vertrouwbare informatie te vinden is in België.

Leave a Replay

Gertjan heeft meer dan 10 jaar ervaring met het aanbieden van hostingadvies aan honderderden verschillende bedrijven en particulieren. 

Webhosting Reviews

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wij respecteren uw privacy