Goedkope Hosting

goedkope webhosting vergelijken
Versio
3/5

from  0.45

per maand

Vimexx
3/5

from 2.45 

per maand

Cloudways
4.7/5

Vanaf €9.08

per maand

Siteground
4.6/5

from 3.95 

per maand

WPX Hosting
4.6/5

Vanaf €18.91

per maand

Goedkope Hosting in Belgie

Elk bedrijf heeft tegenwoordig een website nodig. Niet elk bedrijf heeft echter behoefte aan een webwinkel, en niet iedereen kan zich dat veroorloven. Soms heb je gewoon een eenvoudige website nodig met je openingstijden en locatie, met misschien een blog om het interessant te houden. De kosten zijn een belangrijke overweging bij het selecteren van goedkope webhosting. Je krijgt vaak echter waar je voor betaalt en daarom is het belangrijk om goed te kijken naar de eigenschappen van goedkope webhosting.

Wat is goedkope webhosting

Laten we eerst definiëren wat webhosting in het algemeen is. Een webhost is een bedrijf met servers die je gebruikt om de bestanden die deel uitmaken van je website op te slaan en beschikbaar te maken. Grote bedrijven kunnen honderden euros per jaar besteden aan dedicated webhosting of virtual private server (VPS) hosting, maar er zijn tal van web hosts speciaal ontworpen voor zeer kleine bedrijven. Goedkope webhosting is dus ook mogelijk. 

Er zijn dus goede functionele webhostingbedrijven die je website online zetten voor weinig geld. En dat is iets wat we allemaal kunnen waarderen. Maar wat is goedkoop?

De prijzen van goedkope webhosting zijn gebaseerd op de reguliere maandprijzen, zonder dat er kortingen worden toegepast op de startersplannen. Wij zien goedkope webhosting als een provider €8 per maand of minder in rekening brengt voor webhosting. Dat is een willekeurig getal, maar we hebben gekozen voor €8 per maand omdat dat betekent dat je voor minder dan € 100 per jaar webhosting kunt hebben.

De goedkope webhosting functies die je nodig hebt

Het opzetten van een website met je eigen domein is eenvoudig, en het belangrijkste is dat het niet duur hoeft te zijn. 

Heb je e-mail, blogging software, e-mailmarketing, e-commerce en het delen van bestanden nodig? 

Het is ook de moeite waard om de klantenondersteuning van de provider te bekijken. Hoewel het leuk is om FAQ’s en forums te hebben, als het 3 uur ‘s morgens is en je website is op onverklaarbare wijze down, wil je meteen iemand beschikbaar hebben. 

Kijk bij ook bij goedkope webhosting naar 24/7 klantenondersteuning.

De kenmerken van goedkope Webhosting

Goedkope webhosting sluit de krachtige en relatief dure dedicated en VPS hosting opties uit. In plaats daarvan moet je een Shared of WordPress hosting plan kiezen.

Shared hosting is een optie waarin het hostingbedrijf meerdere websites op een server samen met jouw site draait. Maak je echter geen zorgen maken over het “shared” gedeelte, omdat je niet in de bestanden van iemand anders kunt kijken en niemand anders de jouwe kan bespieden. Het voordeel? Het delen van de serverruimte resulteert in goedkope webhosting voor iedereen. De keerzijde? Andere sites die te veel resources verbruiken, kunnen ervoor zorgen dat jouw site minder goede prestaties levert. Ze kunnen zelfs je site laten crashen.

Geoptimaliseerde WordPress hosting diensten stellen je in staat om een WordPress site op te zetten met weinig inspanning. Als de primaire functie van je bedrijfswebsite is om een blog te zijn, dan kun veel geld besparen.

Lees de kleine lettertjes

Het lezen van de kleine lettertjes is belangrijk tijdens je zoektocht naar goedkope webhosting, vooral als je bezorgd bent over het behouden van de lage prijs.

Veel webhosts hebben verschillende niveaus van dienstverlening, met algemene functies in starterspakketten en uitgebreide aanbiedingen in hoger geprijsde plannen. 

Laat je niet leiden door de grote lettertypen die de maandelijkse vergoeding aanprijzen: Zorg ervoor dat een pakket daadwerkelijk biedt wat je nodig hebt.

Kanttekeningen goedkope webhosting

Sommige hosts rekenen extra kosten voor de tools die je kunt gebruiken om je website te ontwerpen. Andere hosts vereisen dat je je bindt aan een driejarige hostingovereenkomst om een lage maandelijkse prijs te krijgen. Of de prijs geldt alleen de eerste maand, en daarna betaal je een hogere prijs. Totdat je weet welke functies je precies nodig hebt en hoe snel je van plan bent om te groeien kun je jezelf beter niet vastleggen aan een jaarcontract van goedkope webhosting.

Uptime is belangrijk, zelfs bij een goedkope webhosting

De bovengenoemde functies zijn waardevol voor de webhosting ervaring, maar geen van allen komen overeen met het belang van de uptime van de site. Als je site niet werkt, zullen klanten of bezoekers niet in staat zijn om je te vinden of toegang te krijgen tot je producten of diensten. Elke klant die van je site gaat betekent een verloren potentiële verkoop.

Resultaten uit onderzoek naar uptime laten zien dat de meeste goedkope webhosting aanbieders uitstekend werk doen om sites up and running te houden. Zelfs als ze uitblinken in alle andere facetten van hosting, kunnen je beter niet kiezen voor hosting bedrijven met uptime problemen.

Je hoeft niet zelf aan de slag te gaan

Als je primaire doel een goedkope service is, en je behoeften zijn bescheiden, heb je een alternatief voor de goedkope webhosting, namelijk website bouwers. Voor degenen die gewoon een mooie site willen zonder extra’s, bijvoorbeeld een brochureachtige site, kunnen de diensten van websitebouwer zoals Wix en DudaOne bekijken.

Als je je niet druk maakt over het hebben van je eigen domein en niet veel achter de schermen wilt aanpassen, kun je echt een van deze online websitebouwers in overweging nemen. Ze stellen je namelijk in staat om verrassend aantrekkelijke maar functionele websites te maken die onder hun domeinen worden gehost. Bovendien kunnen deze diensten ongelofelijk goedkoop zijn: Sommige bieden gratis plannen aan, hoewel dat over het algemeen betekent dat je een merknaam op je site hebt voor het bedrijf van de websitebouwer. 

Je kunt vaak betalen om je eigen domein te krijgen, en dat verwijdert over het algemeen ook de branding. Maar als je wat controle nodig hebt over je domein en een beetje meer functionaliteit nodig hebt, dan is webhosting de beste keuze.

Goedkope Webhosting

Zoals je kunt zien is niet alle goedkope webhosting hetzelfde. Sommige hebben data transfer en storage caps. Lees echter de kleine lettertjes voor het onbeperkte aanbod. Andere diensten beperken welke toepassingen je kunt gebruiken. Sommige vereisen dat je naar een hoger niveau moet upgraden om een bepaalde functie te krijgen. 

En dan is er nog de basic goedkope webhosting die alleen ruimte biedt en geen ingebouwde tools om het proces van het bouwen en onderhouden van een site gemakkelijker te maken.

 Als je een ervaren codeur bent, kan dat natuurlijk prima zijn. Welke goedkope webhosting je uiteindelijk kiest, hangt volledig af van de manier waarop je het wilt gebruiken en je budget.

Picture of Gertjan Devriendt

Gertjan Devriendt

Ik ben al jaren bezig met het zoeken naar de beste hosting voor mijn eigen websites. Daarom dacht ik, ik maak hier gewoon zelf een website over. Omdat er zo weinig vertrouwbare informatie te vinden is in België.

Leave a Replay

Gertjan heeft meer dan 10 jaar ervaring met het aanbieden van hostingadvies aan honderderden verschillende bedrijven en particulieren. 

Webhosting Reviews

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wij respecteren uw privacy