Green Geeks Review

green geeks hosting review

Green Geeks Hosting Review

Met meer dan tien jaar ervaring in de webhosting business is Green Geeks een uniek bedrijf voor wie op zoek is naar een milieuvriendelijke webhoster. Het bedrijf werd in 2006 door Trey Gardner opgericht en heeft geprofiteerd van zijn uitgebreide ervaring in verschillende grote hostingbedrijven. Vandaag de dag hebben Trey en zijn ervaren team van professionals Green Geeks uitgebouwd tot een gezond, stabiel en concurrerend bedrijf. De wortels van het bedrijf liggen in Noord-Amerika, waar ze 35.000 klanten bedienen met meer dan 300.000 websites.

Het bedrijf is een sterk groene stroom hostingbedrijf geworden. Per jaar wordt meer dan 615.000 Kwh aan energie vervangen door groene stroom in de vorm van windenergie. Dit bedrijf heeft een lange lijst van prijzen en nominaties gekregen omdat het één van Amerika’s beste hostingbedrijven is en een volwaardig milieuvriendelijk bedrijf is geworden, dankzij de windenergie die overal binnen hun bedrijf wordt gebruikt.

Green Geeks zet zich in om alleen gebruik te maken van windenergie voor de exploitatie van haar operationele centra en om haar strikte groene beleid te handhaven. Ze gebruiken een enorme hoeveelheid stroom en zo willen ze een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van luchtvervuiling.

Missie en Diensten

Green Geeks heeft een twee missies: het aanbieden van eersteklas webhostingdiensten en het geven van een goed voorbeeld voor het milieu door het gebruik van windenergie. Het bedrijf levert de volgende diensten: Shared hosting, VPS hosting en Reseller Hosting. GreenGeeks is een groen webhostingbedrijf en dat onderscheidt hen van de rest. Trouw aan hun inspanningen om het milieu te beschermen, neemt dit bedrijf verschillende maatregelen om hun ecologische voetafdruk te verminderen. Green Geeks maakt gebruik van traditionele energiebronnen, maar koopt tot 300% aan windkredieten om de CO2-uitstoot door hun servers te compenseren. Hun datacenters maken ook gebruik van de nieuwste servers die zijn uitgerust met energiezuinige hardware.

Voordelen

 • Milieuvriendelijk: 300% Green Hosting (toonaangevend in de industrie)
 • Uitstekende snelheid van de server – A in alle tests
 • Vier verschillende serverlocaties
 • Gratis websites migratie + website Builder
 • Veilige hosting omgeving

Nadelen

 • Problemen met klantenservice
 • Opzet kosten (€13) worden niet gerestitueerd.
 • Prijsverhoging bij vernieuwing
 • Arrest en andere details
 • GreenGeeks Hosting Plannen

Belangrijke Kenmerken

Green Geeks is uniek in vergelijking met de meeste andere webhostingbedrijven omdat zij je in staat stellen bij te dragen aan het schoner en groener maken van onze planeet. Maar ook hier geldt weer dat de meeste mensen rekening houden met aspecten als betrouwbaarheid, klantenondersteuning, prijsstelling en omvang van de hostingoplossingen wanneer ze beslissen of ze een website al dan niet bij Green Geeks willen hosten. Daarom geven we je het volgende overzicht met alle details die je moet weten om een weloverwogen beslissing over GreenGeeks te nemen.

De top 10 kenmerken die je zult waarderen aan GreenGeeks webhosting:

 • Onbeperkte SSD webruimte
 • Onbeperkt aantal domeinen op één account
 • Gratis domeinregistratie
 • Gratis site builder
 • Gratis Wildcard SSL-certificaat coderen
 • Gratis onbeperkt aantal e-mailaccounts
 • Gratis CDN-integratie
 • Gratis nachtelijke back-ups
 • Live ondersteuning
 • E-commerce vriendelijk

Het bedieningspaneel (design)

Zoals bij de meeste Linux-gebaseerde webhosting providers, biedt Green Geeks een cPanel aan als hun primaire webhosting control panel. In het cPanel zijn de Fantastico en Softaculous scriptinstallateurs inbegrepen. Met deze tools kun je populaire blogging platforms en CMS’s (content management systemen) zoals WordPress, Joomla en Drupal installeren.

Gratis migratie dienst

Als je een bestaande website hebt, houd er dan rekening mee dat GreenGeeks een gratis migratiedienst aanbiedt. Voor degenen die niet technisch onderlegd zijn als het gaat om het veranderen van webhosts, is deze gratis website migratie een fantastische service. De Green Geeks experts zal de transfer professioneel afhandelen zodat je je geen zorgen hoeft te maken over een grote downtime.

Prestaties en uptime

In overeenstemming met de industriestandaard voor uptime garantie, beweert Green Geeks dat hun servers 99,9% van de tijd beschikbaar zullen zijn. Hoewel het bedrijf voldoende vertrouwen lijkt te hebben om de 99,9% uptime commitment op te nemen in hun service agreement, wordt er geen melding gemaakt van de vraag of klanten een terugbetaling krijgen indien niet aan die garantie wordt voldaan. Andere webhostingbedrijven bieden wel de terugbetaling van geld aan voor elke maand dat de klant een grote downtime ondervindt die niet werd veroorzaakt door gepland onderhoud.

Green Geek servers: geavanceerde technologie

Green Geeks doet geen concessies op het gebied van performance, ongeacht het soort hostingpakket. Alle servers draaien op quad-core processors en Solid-State Drive Accelerated RAID-10 lokale arrays die snelle website prestaties en betrouwbaarheid mogelijk maken. Bovendien zijn de datacenters van Green Geeks beperkt toegankelijk en worden ze bediend met UPS-systemen om stroomuitval te beperken.

Beveiliging

Het hosten van een beveiligde website is mogelijk met Green Geeks dankzij de veiligheidsmaatregelen die zij nemen om alle gegevens te beschermen die op hun faciliteiten worden gehost. Elke Green Geeks server staat onder een 24/7 monitoring service die firewall systemen inzet om zowel hackpogingen als DDoS aanvallen tegen te gaan.

Met VPS hostingpakketten kun je verdachte IP-adressen op een zwarte lijst zetten. Green Geeks biedt ook een gratis Spam Assassin tool om e-mailaccounts te beschermen. Je kunt je gegevens veilig bewaren door het gebruik van met een wachtwoord beveiligde directories, SSL site encryptie (tegen een meerprijs) en door ervoor te zorgen dat alle software op je server up-to-date blijft.

Dagelijkse backups

Green Geeks voert elke nacht back-ups uit. Deze gratis service is beschikbaar op alle shared, VPS en reseller hosting plannen. Gebruikers krijgen één gratis backup per maand, maar voor eventuele extra backups wordt een toeslag in rekening gebracht.

Klantenondersteuning en hulp

Goede klantenondersteuning is een van de sterke punten van elk serieus webhostingbedrijf. 

Green Geeks weet dit maar al te goed, en daarom bieden ze meerdere methoden om hun klanten of iedereen die geïnteresseerd is in het gebruik van hun diensten te helpen. 

Als je direct hulp wilt, is het supportteam bereikbaar via e-mail, telefoon of live chat. Er is dus telefonische ondersteuning wat niet bij ieder hosting bedrijf zo is. Telefonische ondersteuning is beschikbaar tijdens kantooruren, maar de klantenservice kan 24/7/365 worden bereikt via live chat. 

Bovendien beweert Green Geeks een wachttijd van ongeveer 15-20 minuten te leveren wanneer je contact met hen opneemt via e-mail. Er is geen forum ondersteuning, maar Green Geeks heeft wel een online Help Center dat een doorzoekbare kennisbank en FAQ’s bevat om gebruikers te helpen bij het oplossen van veel voorkomende webhosting problemen. Er is ook een Education Center op de Green Geeks website, waar je veel tutorials, video’s en nuttige artikelen kunt vinden.

Conclusie Green Geeks

Naast een netto positieve CO2-voetafdruk is Green Geeks geen loze kreet als webhost. Ze zijn klein in vergelijking met sommige andere hostingbedrijven, maar ze maken het goed met persoonlijke aandacht.

Ze geven je een gratis domein om mee te beginnen en je kunt een onbeperkt aantal nieuwe domeinen toevoegen aan hostingpakketten. De prijzen beginnen al bij een paar euro per maand.

Met het afnemen van hosting bij Green Geeks, zal je website helpen bij het creëren van hernieuwbare energie in plaats het milieu extra te belasten. Als duurzaamheid een van je prioriteiten is, samen goede voorwaarden en goede ondersteuning, moet je zeker kiezen voor Green Geeks

Als je kiest voor Green Geeks, vergeet dan niet je bezoekers te laten weten dat je website wordt aangedreven door 100% CO2-neutrale hosting. Dit zou meer mensen kunnen aanmoedigen om dezelfde stap te zetten.

Picture of Gertjan Devriendt

Gertjan Devriendt

Ik ben al jaren bezig met het zoeken naar de beste hosting voor mijn eigen websites. Daarom dacht ik, ik maak hier gewoon zelf een website over. Omdat er zo weinig vertrouwbare informatie te vinden is in België.

Leave a Replay

Gertjan heeft meer dan 10 jaar ervaring met het aanbieden van hostingadvies aan honderderden verschillende bedrijven en particulieren. 

Webhosting Reviews

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wij respecteren uw privacy