Combell Review

combell hosting review featured image

Combell hosting review

Combell is een vooraanstaand webhostingbedrijf sinds 1999 en werd opgericht door de toen 16 jarige Jonas Dhaenens met geld van zijn vader. Sindsdien is het bedrijf van de ene op de andere dag succesvol geworden door een aantal slimme overnames en fusies. Het bedrijf biedt topkwaliteit diensten voor bedrijven over de hele wereld en Combell staat bekend om de capaciteit om elke vorm van infrastructuur, applicatie of website te hosten. Combell is één van de marktleiders in het aanbieden van hostingdiensten. Het bedient bedrijven, softwareontwikkelaars en informatietechnologie-integratoren.

Het Belgische kantoor heeft de afgelopen jaren zijn imperium uitgebreid met Zitcom, dat nog eens 175.000 klanten en een bijkomende omzet van 40 miljoen euro toevoegde aan Combell’s eigen indrukwekkende inkomsten en klantenbestand. Hierdoor kon het bedrijf een belangrijke basis vestigen in Denemarken. De samengevoegde bedrijven bieden webhosting aan in verschillende talen om tegemoet te komen aan de behoeften van diverse klanten.

Voordelen van Combell hosting

 • Een uitstekende 99,999999% uptime garantie
 • Goede hostingpakketten voor beginners
 • 24/7 telefonische ondersteuning
 • 90 dagen geld-terug-garantie

Nadelen van Combell hosting

 • Geen live chat-ondersteuning
 • Alleen servers in België

Diensten Combell

Naast een gratis domeinnaam en SSL-certificering biedt Combell ook e-mailhosting en servers en volledige hosting voor je apps of website. Als onderdeel van het pakket biedt Combell zijn klanten ook toegang tot een goed aanbod van online tools om het gebruik van hun site te optimaliseren, zoals een online fax, desktop en sitebuilder. Daarnaast kan het bedrijf ook oplossingen op maat aanbieden die aangepast zijn aan de individuele behoeften van elk bedrijf.

Kenmerken dienstverlening

Bedrijven krijgen bij Combell de service van een gerenommeerd bedrijf. Het zorgt voor de installatie en het onderhoud van hosting, inclusief software en hardware. 

De IT-afdelingen zorgt voor de juiste  infrastructuur en eventuele beveiligings- en upgradevereisten. 

Combell is volledig goedgekeurd volgens de ISO 9001- en ISO 27001-normen en biedt 24/7 ondersteuning aan klanten in hun eigen taal en een geld-terug-garantie.

Service op maat

Combell heeft een opmerkelijke hall of fame met elite klanten zoals Novado, Mitsubishi, Gorilla en KBC. 

Jonas Dhaenens heeft de oorspronkelijke bedrijfsethiek van “grote servie voor iedereen”, die hij van bij de start heeft ingevoerd, weten te behouden. Persoonlijk contact met klanten is van het allergrootste belang en tevens een 24/7 beschikbare helpdesk. 

Vroeger deed Dhaenens alle ondersteunende taken in eigen beheer en beantwoordde zelfs vragen gedurende de hele nacht! 

Naast de standaard hostingpakketten kan Combell gespecialiseerde oplossingen op maat maken voor je specifieke behoeften. 

De website van Combell kan worden omgeschakeld tussen Nederlandse, Franse en Engelse software en hardware.

Kenmerken en gebruiksgemak

Deze leverancier biedt een verzameling van hosting diensten die goed zijn voor beginners. De drie webhostingpakketten zijn op Linux-gebaseerd en worden geleverd met een 90-dagen geld terug garantie, tot 250 GB SSD-opslagruimte, tot 100 x 500 MB MySQL databases, één-klik installatie systeem, PHP-ondersteuning en hosting voor maximaal acht websites. Andere kenmerken van Combell’s ISO-gecertificeerde hosting zijn onder meer:

 • Gratis 24/7 premium ondersteuning
 • Gratis domeinnaam
 • SSL-certificaten
 • Onbeperkt dataverkeer
 • Automatische dagelijkse back-ups
 • 99,999% uptime garantie
 • 90 dagen geld-terug-garantie

Je eigen website maken met Combell

De meegeleverde site builder vereist geen codeerervaring en wordt geleverd met meer dan 140 unieke templates en kant-en-klare widgets. In combinatie met Combell’s eigen drag-and-drop control panel stelt dit je in staat om in slechts drie stappen een volledig functionele mobiele website te creëren en te beheren.

Combell biedt verschillende CMS-hostingdiensten voor WordPress, Magento, Joomla en Drupal. Het biedt ook managed hosting oplossingen met 24/7 monitoring, snelle netwerken, proactieve ondersteuning en geavanceerde bescherming. Het beste van alles is dat hun diensten precies op maat gemaakt kunnen worden naar je wensen.

Prijzen

De pakketten van Combell zijn niet de goedkoopste op de markt, maar ze zijn redelijk geprijsd voor de features, en ze worden vaak aangeboden tegen promotieprijzen. Je kan betalen met kredietkaart, Bancontact, iDeal of bankoverschrijving. Hoewel Combell maandtarieven hanteert, kan je enkel plannen aankopen op jaarbasis. En hoewel er geen gratis proefabonnementen zijn, geeft de zeldzame 90-dagen geld-terug-garantie je een volle drie maanden de tijd om te beslissen of dit echt de juiste host voor je is.

Klantenservice

Combell biedt 24/7 telefonische ondersteuning, beantwoordt e-mails binnen vierentwintig uur en geeft ook support via ticketing. 

Niet iedereen is onder de indruk van de responstijd toen we het ticketsysteem testte, want het kostte het verkoopteam twee dagen om een antwoord te geven. De reactie was echter goed en persoonlijk en niet een robot. 

Als je een beginnende webmaster bent, kan je echt profiteren van Combell’s collectie video tutorials, en de kennisbank kan je alles vertellen over wat je moet weten om aan de slag te gaan.

Conclusie Combell

Combell levert momenteel 1 op de 5 websites in België en is daarmee de grootste webhostingprovider van het land met meer dan 167.000 tevreden klanten. 

Combell heeft oplossingen voor alle soorten websites, van een persoonlijke blog tot een grote professionele website voor een internationaal merk of bedrijf. 

Naast hosting, e-mail en domeindiensten heeft Combell nog tal van andere opties en functionaliteiten, die je kunt kiezen op basis van je individuele behoeften, met gegarandeerde veiligheid en een uitstekende service als prioriteit. 

Simpel gezegd, Combell geeft je het vertrouwen van een verbluffende uptime garantie, een toonaangevende geld-terug-garantie en een redelijke klantenservice.

Picture of Gertjan Devriendt

Gertjan Devriendt

Ik ben al jaren bezig met het zoeken naar de beste hosting voor mijn eigen websites. Daarom dacht ik, ik maak hier gewoon zelf een website over. Omdat er zo weinig vertrouwbare informatie te vinden is in België.

Leave a Replay

Gertjan heeft meer dan 10 jaar ervaring met het aanbieden van hostingadvies aan honderderden verschillende bedrijven en particulieren. 

Webhosting Reviews

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wij respecteren uw privacy