Cloudways Review

cloudways hosting review

Cloudways Review

Een snelle website is essentieel voor je online succes. Het maakt niet uit wat het doel van je website is, van bloggen tot het online verkopen van producten, je site heeft snelle laadtijden nodig. 

Het verbeteren van de snelheid van je website kan je helpen om meer bezoekers te krijgen dankzij een verbeterde zichtbaarheid in de zoekmachines en Facebook heeft aangekondigd dat het prioriteit zal geven aan links die snel in de newsfeed worden geladen boven die die traag zijn te laden.

grafiek bounce rate / laadsnelheid

Cloudways is een van de weinige bedrijven die een goede balans bieden tussen betaalbaarheid en grote functionaliteit als het gaat om cloud-based managed WordPress hosting.

Over Cloudways

Cloudways is opgericht door Uzair Gadit, Pere Hospital en Aaqib Gadit in 2009 en hun hoofdkwartier bevindt zich op het eiland Malta. Ze hebben ook kantoren in Spanje en Dubai en hun 30+ medewerkers hielpen 8.000 gebruikers uit 43 verschillende landen om 12.000+ servers, 25.000+ web apps te lanceren. Het is Cloudways’ missie om managed cloud hosting oplossingen aan te bieden zodat hun klanten zich kunnen concentreren op de zakelijke kant, terwijl ze hun hosting efficiënt afhandelen.

Voordelen van Cloudways

 • Je kunt eenvoudig het pakket aanpassen (opschalen of verlagen) en de kosten van het gebruik van Cloudways hosting oplossing verlagen.
 • Kosten staan verhouding tot het gebruik. Omdat de kosten in verhouding staan tot het gebruik, betaalt men precies de middelen die door de website of de app worden gebruikt,
 • Cloudway stelt je in staat om je website of applicatie te hosten bij IaaS partners waaronder AWS, GCE, DIgitalOcean, Vultr en Kyup.
 • Cloudways Platform is ideaal voor alle soorten projecten, met inbegrip van e-commerce winkels aangedreven door WooCommerce en Magento.
 • Cloudways biedt 24x7x365 ondersteuning die wordt geleverd door experts die inzicht hebben in het platform en de hosting uitdagingen voor verschillende applicaties.

Nadelen van Cloudways

 • Hoewel Cloudways perfect zal werken voor beginners, zijn we van mening dat er betere alternatieven zijn voor dat soort gebruikers.
 • De prijs is relatief duurder. De mooie interface, de geweldige mogelijkheden en de eenvoudige integratie met alle grote cloud aanbieders brengt extra kosten met zich mee. En hoewel Cloudways zeker betaalbaar kan zijn, is het niet de goedkoopste optie.

Diensten

Als je op zoek bent naar managed WordPress hosting, zul je ongetwijfeld veel bedrijven tegenkomen die soortgelijke diensten aanbieden. Terwijl de overgrote meerderheid van de webhosts managed WordPress hosting aanbieden op een shared, VPS- of dedicated serveromgeving, is er één bedrijf dat zich echt onderscheidt en een unieke managed hostingoplossing aanbiedt. En dat bedrijf is Cloudways.

Cloudways biedt managed cloud hosting diensten voor WordPress sites op een cloud server waar meerdere kopieën van je content worden gerepliceerd in het door jouw gekozen datacenter. Het overschakelen van gegevens wordt afgehandeld door een complex algoritme en als je hoofdserver uitvalt, wordt een kopie van je website gereserveerd vanaf de volgende beschikbare server. Dit maakt een snelle inzet van computermiddelen, en de dienst biedt hoge prestaties en betrouwbaarheid.

Cloudways hosting versus traditionele hosting

Cloud hosting betekent dat je site op meerdere servers wordt opgeslagen, in vergelijking met traditionele hosting waarbij je site op één server wordt opgeslagen (met een back-up). Omdat je site op meerdere servers staat, kan hij gemakkelijk gemigreerd worden in geval van incidenten.

Cloud hosting verbetert de uptime omdat een van de andere servers in het netwerk het kan overnemen als er iets mis gaat. Het is meestal sneller dan traditionele hosting, de server kan de locatie van je klanten detecteren en inhoud van de dichtstbijzijnde server naar de klant verzenden.

Kenmerken van Cloudways

 • Cloudhost gebruikt SSD-schijven om de prestaties van je site te verbeteren
 • Over het algemeen biedt cloud hosting meer beveiliging dan traditionele hosting. Cloudways gebruikt een reeks beveiligingstechnieken.
 • Cloud servers kunnen zich zeer snel aanpassen; dit is ideaal als je bedrijfswebsite plotseling een piek in het verkeer heeft
 • Je hebt meer controle over je hostingfactuur omdat je betaalt voor wat je gebruikt
 • Als je van hosts wil veranderen, zorgt Cloudways voor de migratie van je website
 • De Cloudways CDN verbetert de snelheid van de server. Snellere site snelheden zijn vooral belangrijk voor online winkels
 • WordPress is ‘s werelds meest populaire content management systeem, als gevolg daarvan is het doelwit voor hackers. Cloudways gebruikt een speciale firewall om je site te beveiligen
 • Ingebouwde Let’s Encrypt SSL beveiligt de communicatie tussen je site en je klanten
 • Eenvoudige installatie voor nieuwe sites, installatie met één muisklik voor apps

Klantenservice

Je kunt makkelijk hulp krijgen van Cloudways. Er is 24/7 deskundige ondersteuning. Je kunt contact opnemen met het supportteam via telefoon, live chat of e-mail. Daarnaast kun je antwoorden op vragen vinden op hun supportpagina, zoals vragen over facturering, verkoop of technische vragen. De pagina staat vol met knowledgebase artikelen en antwoorden op veel gestelde vragen.

De voor- en nadelen van managed WordPress hosting bij Cloudways

Is Cloudways een goed managed WordPress hosting oplossing? Bekijk hier de voor- en nadelen van deze hoster.

Voordelen

 • 30 dagen gratis proefversie beschikbaar voor de cloud-servers met 512MB en 1GB RAM. Je hoeft geen creditcardgegevens in te vullen.
 • In tegenstelling tot WPEngine, legt Cloudways geen limiet op aan het aantal WordPress websites dat je mag installeren.
 • Cloudways Console is een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel voor het beheer van je server. Het bevat tal van nuttige functies, waarvan de meest opvallende de server monitoring en schaalbaarheid tools zijn.
 • Automatische siteback-ups zijn eenvoudig te configureren en kunnen naar wens worden gepland.
 • Het Pay-as-you-go prijssysteem zorgt ervoor dat je alleen wordt gefactureerd voor wat je nodig hebt.
 • Naast WordPress biedt Cloudways hostingoplossingen voor vele andere content management systemen zoals Magento, Joomla, Drupal en Moodle.
 • Cloudways biedt één website migratie zonder extra kosten.

Nadelen

 • Helaas kun je Plesk of cPanel niet gebruiken. Ze bieden hun eigen console om je te helpen bij het beheren van applicaties die gehost worden op cloud servers.
 • Cloud-based hosting is niet voor iedereen weggelegd, omdat het een zekere mate van expertise vereist. Als je technische details volledig wilt vermijden, kun je waarschijnlijk beter kiezen voor een traditionele WordPress hostingdienst van gerenommeerde bedrijven zoals SiteGround, WPEngine of InMotion.

Cloudways pakketten en prijzen

Bij Cloudways kun je ervoor kiezen om je WordPress site te hosten op een cloudserver van DigitalOcean, Vultr, Amazon Web Services of Google Cloud Platform. Hieronder vind je een overzicht van hun plannen (met behulp van de cloud servers van DigitalOcean) en de actuele prijslijst. Voor de laatste en meest actuele prijzen, bezoek de Cloudways website. De prijzen lopen van 4 euro tot 250 euro per maand afhankelijk van de schijfruimte en bandbreedte.

Control panel Cloudways

De Click&Go Cloud console is Cloudway’s eigen server management systeem. Het heeft krachtige tools waarmee webbeheerders o.a. basisinstellingen kunnen configureren, serverbronnen kunnen bewaken. Click&Go ondersteunt ook tal van webapplicaties zoals WordPress, Joomla, Drupal Magento, Prestashop en WooCommerce om er maar een paar te noemen.

Conclusie Cloudways

Cloudways is een van de weinige bedrijven die een goede balans biedt tussen betaalbaarheid en grote functionaliteit als het gaat om cloud-based managed WordPress hosting. Cloudways levert volledig beheerde hosting. Hun platform wordt geleverd met fantastische functies en je kunt de hosting aanpassen naarmate je website groeit. Hun infrastructuur scoort goed op snelheid, prestaties en veiligheid. Cloudways goedkoopste managed WordPress hosting plan kost 5,00 per maand. Als je nog steeds niet overtuigt bent van het hosten van je WordPress website op een cloud server, dan kun je je inschrijven voor de 30 dagen gratis proefperiode die Cloudways biedt om hun platform te testen.

Picture of Gertjan Devriendt

Gertjan Devriendt

Ik ben al jaren bezig met het zoeken naar de beste hosting voor mijn eigen websites. Daarom dacht ik, ik maak hier gewoon zelf een website over. Omdat er zo weinig vertrouwbare informatie te vinden is in België.

Leave a Replay

Gertjan heeft meer dan 10 jaar ervaring met het aanbieden van hostingadvies aan honderderden verschillende bedrijven en particulieren. 

Webhosting Reviews

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wij respecteren uw privacy